2020-09-15

Uppbyggnad av bostadsprojekt – så här kan det gå till

Bricknova är ett framgångsrikt fastighetsbolag som utvecklar nyproducerade fastigheter i Storstockholm. Under de senaste åren har bolaget gjort en stark tillväxt, där 2020 har varit ett genombrottsår.

I år har Bricknova bland annat byggt upp BRF-projektet Byrsta Äng med hjälp av byggnadskreditiv från Promentor Finans.

BRF Byrsta Äng – 24 bostäder

Byrsta Äng är ett naturnära område mellan Botkyrka och Haninge i Stockholm. BRF-projektet består av 12 villor på 130 kvadratmeter och 12 studiohus på 24–48 kvadratmeter. Bostäderna riktar sig till medelinkomsttagare och förstagångsköpare; en målgrupp som ökat de senaste åren. Utöver uppbyggnad av bostadsrätterna har Bricknova även lagt infrastrukturen i området, såsom vägar, fiber, avloppslösningar och kommunalt vatten. Resultatet är ett kvalitativt, toppmodernt och nytt samhälle som är perfekt för det unga paret och barnfamiljer.

Långsiktig finansieringspartner

Bricknova sökte en finansieringspartner som, utöver finansieringen, arbetar engagerat och långsiktigt i deras projekt. Efter en noggrann research på finansmarknaden hittade de kreditmarknadsbolaget Promentor Finans.

”Vi kände direkt att Promentor Finans var en av de mest intressanta aktörerna som Bricknova ska jobba med”, Martin D’amore, Bricknova.

Idag är majoriteten av bostäderna i Byrsta Äng sålda och snart påbörjas deras nästa projekt som består av 24 bostäder i form av parhus och attefallshus i ett nytt område i Åkersberga. Bricknova kommer bli en av de första aktörerna som säljer nyproducerade bostäder i det området.

Vill du veta mer om Promentor Finans och våra finansieringslösningar är du varmt välkommen att kontakta Aron Thiis på 072-527 55 99 eller på aron.thiis@promentorfinans.se.

Läs mer om BRF Byrsta Äng här:
https://www.bricknova.se/portfolios/byrsta-botkyrka/