Fakturaköp

Sälj din faktura idag och stärk likviditeten

Fakturaköp – alltid pengar på företagskontot

Fakturaköp, även kallat factoring, är en tjänst som kan underlätta vardagen för företag i alla storlekar. Genom att sälja en eller flera kundfakturor får ni betalt direkt, vanligtvis inom 24 timmar, och allt administrativt arbete kan överlåtas till factoringbolaget.

Fakturaköp har länge varit populärt i länder som Italien, Frankrike och Tyskland och användes till en början främst av små och medelstora bolag. Idag är det även större och finansiellt stabila företag som använder sig av tjänsten. Det är inte ovanligt att bolag som omsätter runt 1 000 MSEK överlåter sina fakturor till en tredje part.

Factoring blir vanligare i Sverige och allt fler finansbolag och banker börjar erbjuda tjänsten. En tjänst som kan få er verksamhet att växa.

Frigör kapital

Hela fakturabeloppet, minus avgift, betalas ut till dig vanligtvis inom 24 timmar. Det innebär att ni kan investera pengarna direkt i verksamheten istället för att vänta ut kredittiden på 30, 60 eller 90 dagar. Avgiften består oftast av 1–3% av fakturabeloppet.

Frigör tid

Fakturaköp frigör tid då ni överlåter det administrativa arbetet som innefattar att skapa och skicka ut fakturor, samt att skicka eventuella betalningspåminnelser. Tid som ni kan investera i verksamheten.

Bevara kundrelationen

För att behålla relationen är det viktigt att ha ett sunt samarbete med transparent och tydlig dialog, där man inkluderar samtliga berörda parter. Med Promentor Finans har ni en lösningsorienterad, engagerad och professionell partner inom factoring som skräddarsyr upplägget efter era önskemål och som är medveten om hur viktigt det är att behålla era kundrelationer.

Vi hjälper till med riskhanteringen

Oavsett om ni säljer fakturor till oss eller inte så kan vi hjälpa till med riskhanteringen. För att ni ska kunna nå era verksamhetsmål till en så effektiv kostnad som möjligt går vi noggrant igenom er verksamhet tillsammans med er och analyserar samt förebygger de risker som finns. Utöver det kan vi erbjuda kreditförsäkring där vi tillsammans med vårt försäkringsbolag tar risken för eventuella kundkonkurser.

Fakturaköp – sammanfattning

Vi på Promentor Finans köper era fakturor till en konkurrenskraftig avgift och tar även över ansvaret för att driva in betalningen från kunden. Det inkluderar att sända påminnelser, inkassokrav och eventuella uppföljningar.

Genom att sälja fakturor till oss hjälper vi er att:

 • Stärka likviditeten
 • Minska administrationsarbetet
 • Vi hjälper även till med riskhanteringen.

Kontakta oss idag genom att fylla i kontaktformuläret här, eller genom att kontakta oss på 08-400 540 99, salj@promentorfinans.se

Kontakta en kundansvarig

”Min yttersta prioritet är att förenkla och möjliggöra fler affärer i er vardag. Har ni en ansträngd kassa eller ett nytt projekt som ska startas upp och behöver hjälp med finansiering så är jag rätt person att kontakta.”
Aron Thiis, Senior Account Manager
Kontakta mig

Hur mycket kapital frigör du med Fakturaköp?

 • kr
 • fakturor
 • dagar
 • 0

 • Din kundreskontra

  Antal fakturor/år

  2 500 st

  Omsättning inklusive moms

  20 000 000 kr

  Genomsnittliga kundfordringar

  1 666 666 kr

  Fördelar för dig

  Arbetstidsbesparing

  62 500 kr

  Ränta frigjort kapital utan belåning av fakturor

  200 kr

  Summa intäkter

  205 833 kr

  Frigjort kapital

  200 kr

  Besparing med fakturaköp

  200 kr

  Vill du veta hur vi räknade?

 • Jag vill att ni kontaktar mig
 • Kul att du är intresserad! Fyll i formuläret så återkommer vi inom kort

 • Avsnittsavdelare

Se även

Fakturaservice
Företagslån
Fastighetsfinansiering
Inkasso