Fakturaköp

Sälj din faktura idag och stärk likviditeten

Fakturaköp – bättre likviditet, fler möjligheter

Fakturaköp, även kallat factoring, är en tjänst som kan underlätta vardagen för företag i alla storlekar. Genom att sälja en eller flera kundfakturor får ni betalt direkt, vanligtvis inom 24 timmar, och allt administrativt arbete kan överlåtas till factoringbolaget.

Fakturaköp används av bolag i flera olika faser, som till exempel nystartade bolag, expansiva bolag och väletablerade bolag.

Frigör kapital

Hela fakturabeloppet, minus avgift, betalas ut till dig vanligtvis inom 24 timmar. Det innebär att ni kan investera pengarna direkt i verksamheten istället för att vänta ut kredittiden på 30, 60 eller 90 dagar. Avgiften består oftast av 1–3% av fakturabeloppet.

Frigör tid

Fakturaköp frigör tid då ni överlåter det administrativa arbetet som bland annat innefattar att skicka ut fakturor och eventuella betalningspåminnelser. Tid som ni kan investera i verksamheten.

Bevara kundrelationen

För att behålla relationen är det viktigt att ha ett sunt samarbete med transparent och tydlig dialog, där man inkluderar samtliga berörda parter. Med Promentor Finans har ni en lösningsorienterad, engagerad och professionell partner inom factoring som skräddarsyr upplägget efter era önskemål och som är medveten om hur viktigt det är att behålla era kundrelationer.

Vi hjälper till med riskhanteringen

För att ni ska kunna nå era verksamhetsmål till en så effektiv kostnad som möjligt går vi noggrant igenom er verksamhet tillsammans med er och analyserar samt förebygger de risker som finns. Utöver det kan vi erbjuda kreditförsäkring där vi tillsammans med vårt försäkringsbolag tar risken för eventuella kundkonkurser.

Fakturaköp – sammanfattning

Vi på Promentor Finans köper era fakturor och tar även över ansvaret för att driva in betalningen från kunden. Det inkluderar att sända påminnelser, inkassokrav och eventuella uppföljningar.

Genom att sälja fakturor till oss hjälper vi er att:

 • Stärka likviditeten
 • Minska administrationsarbetet
 • Vi hjälper även till med riskhanteringen.

Kontakta oss idag genom att fylla i kontaktformuläret här, eller genom att kontakta oss på 08-400 540 99, salj@promentorfinans.se

Vanliga frågor

Hur mycket kostar det att sälja en faktura?

Kostnaden för att sälja en faktura beror på flera faktorer så som fakturamottagare, betalningsvillkor och volymer. Kontakta oss för ett prisförslag.

När får jag tillgång till pengarna?

Vi hanterar din faktura direkt efter uppsatt rutin och betalar oftast ut pengarna samma dag. Pengarna har du på kontot samma dag, alternativt dagen efter beroende på vilken bank ni har.

Varför ska jag sälja mina fakturor?

Fakturaköp möjliggör för dig att vara mer flexibel i din verksamhet och du kan ta dig an fler och större jobb. Genom att sälja dina fakturor får du tillgång till likviditet direkt och slipper ligga ute med pengarna under en längre tid.

Kontakta Stefan

Stefan är en erfaren och positiv ledare som drivs av att hjälpa företag att växa och nå sina investeringsmål. Han ser därför till att ni får de förutsättningar ert företag behöver när ni säljer era fakturor till oss.
Stefan Nummela Gustafsson,
Head of Corporate Sales

Kontakta mig

Hur mycket kapital frigör du med Fakturaköp?

 • kr
 • fakturor
 • dagar
 • 0

 • Din kundreskontra

  Antal fakturor/år

  2 500 st

  Omsättning inklusive moms

  20 000 000 kr

  Genomsnittliga kundfordringar

  1 666 666 kr

  Fördelar för dig

  Arbetstidsbesparing

  62 500 kr

  Ränta frigjort kapital utan belåning av fakturor

  200 kr

  Summa intäkter

  205 833 kr

  Frigjort kapital

  200 kr

  Besparing med fakturaköp

  200 kr

  Vill du veta hur vi räknade?

 • Jag vill att ni kontaktar mig
 • Kul att du är intresserad! Fyll i formuläret så återkommer vi inom kort

 • Avsnittsavdelare

Se även

Fakturaservice
Företagslån
Fastighetsfinansiering
Inkasso